12 vjeçari nga Kosova detyron Suedinë ta përfshijë Kosovën në librat shkollor

 12 vjeçari nga Kosova detyron Suedinë ta përfshijë Kosovën në librat shkollor

Dielli, një djalë 12 vjeçar me prejardhje nga Kosova, që jeton në Suedi, ka vërejtur se në librat e tij shkollor mungon Kosova. Ai e ngriti zërin për këtë çështje, gjë kjo që detyroi shkollën të ndryshojë librat duke e përfshirë edhe Kosovën në to.

Këtë e bëri të ditur nëna e Diellit, Aurora Pirraku, e cila është politikane shqiptare e angazhuar në radhët e Partisë Socialdemokrate për Besim dhe Solidaritet (Soialdemokrater för tro oh solidaritet), në qytetin Västerås të Qarkut Västmanland në Suedi.

Ky është postimi i plotë i saj:

Krenare si nene dhe si shtetase e Kosoves qe djali im Dielli 12 vjec vuri ne dukje faktin se ne librat e shkolles Kristiansborgsskolan Västerås të Suedis, nuk ishte Kosova.

Ai ngriti zerin dhe sot kjo shkolle i ndryshoj librat. Nje shkrepse i ve zjarrin pyllit dhe nje celes i Vogel hap Dyer te medha.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com