3 shenja që tregojnë se nuk jeni në depresion, por jeni të rrethuar nga idiotët – AlbMania      

3 shenja që tregojnë se nuk jeni në depresion, por jeni të rrethuar nga idiotët

 3 shenja që tregojnë se nuk jeni në depresion, por jeni të rrethuar nga idiotët

Është një mësim që duhet mbajtur mend. Pothuajse një paralajmërim: “Para se të diagnostikoni një depresion, sigurohuni që nuk jeni i rrethuar nga idiotët”. Ironia mbase paksa cinike, por që përfaqëson një realitet për ata që jetojnë pranë njerëzve hipokritë, të imët dhe me ankth.

Mësim, paralajmërim, këshilla. Ndoshta sepse vetja juaj nuk është gjë tjetër veçse një rënie në vetëvlerësim, nga lodhja e brendshme për shkak të harxhimit të energjisë që u shkaktojnë këta individë njerëzve më të ndjeshëm. Ndonjëherë edhe atyre më të fortëve. Trishtim i shkaktuar nga njerëzit që duhet të fshihen nga jeta e tyre.

Kjo është arsyeja pse rregulli i parë që duhet të mbani mend është një dhe është i rëndësishëm. Para se të diagnostikoni një depresion, sigurohuni që të mos jeni të rrethuar nga idiotët.

Marrëdhëniet toksike me idiotët

Sa herë keni menduar se e keni pasur gabim? Të merrni përgjegjësinë për gabimet që nuk janë tuajat?

Dhe sa herë kjo sjellje ka çuar në një lloj depresioni melankolik, në një ndjenjë faji që është gjithmonë e pranishme? Në raste të tilla gjëja më e mirë për të bërë është të ndaleni, të mendoni dhe të përpiqeni të kuptoni më mirë se si janë gjërat.

Mbase nuk je i gabuari. Këto gabime nuk janë tuajat. Ju nuk keni shkaktuar dështim. Ju nuk jeni as në depresion. Në vend të kësaj, ju e gjeni veten duke jetuar një situatë, që për fat të keq është shumë e zakonshme. Ajo e të qenit i rrethuar nga idiotët. Nga njerëzit që janë në gjendje të jetojnë një marrëdhënie, një miqësi, në një mënyrë autentike dhe të përgjegjshme. Nga njerëzit që janë në gjendje të sjellin vlera dhe mirëqenie. Pra, si të kuptoni shenjat që tregojnë se nuk jeni në depresion, por thjesht vuani nga prania e njerëzve toksikë dhe të padobishëm? Le ta shohim së bashku!

3 sjelljet që sinjalizojnë praninë e tyre

Ata jetojnë të lumtur në paditurinë e tyre

Askush nuk ka sigurinë të dijë gjithçka dhe të jetë gjithnjë në anën e duhur. Por njerëzit toksikë janë ata që nuk thellohen dhe duke shmangur kështu përballje me realitetin, mendojnë se dinë gjithçka. Jo vetëm kaq, ata gjithashtu përdorin arrogancën t’u tregojnë të tjerëve se çfarë duhet të bëjnë dhe si. Kjo është arsyeja pse ju nuk duhet të ndiheni keq në praninë e tyre.

Një nga 3 shenjat që tregojnë se nuk jeni në depresion, por vetëm i rrethuar nga idiotët është kjo! Dhe, pasi ta kuptoni, duhet të distancoheni, për të parandaluar që sjellja e tyre të ndikojë në jetën tuaj.

Ata njohin vetëm egoizmin

Pas sjelljes që kemi parë nuk ka vetëm injorancë dhe prezumim, por një formë shumë e dëmshme egoizmi. Kjo është arsyeja pse gjëja e parë që duhet të bëni, në prani të njerëzve të tillë, është t’u tregoni atyre të vërtetën.

Bëhen të bezdisshëm

Ana më shqetësuese dhe e rrezikshme për shëndetin mendor të atyre që jetojnë pranë idiotëve është ky qëndrim. Të vënë me shpinë pas murit dhe të japin një ndjenjë të vazhdueshme shqetësimi dhe mosbesimi në aftësitë tuaja.

Përballë qëndrimeve si këto, është thelbësore të njihen njerëzit për ato që janë në të vërtetë. Justifikojini ata. Falini. Këmbëngulja me shpresë për ndryshimin e tyre, është gabimi më i madh që mund të bëhet. Kujtimi është detyra e parë që i detyrohemi vetvetes! Sepse me siguri nuk je i gabuari. Ju ndoshta nuk jeni as në depresion.P