534 pacientë të shëruar prej virusit korona sot në Maqedoninë e Veriut – AlbMania          

534 pacientë të shëruar prej virusit korona sot në Maqedoninë e Veriut

 534 pacientë të shëruar prej virusit korona sot në Maqedoninë e Veriut

Sot në Maqedoninë e Veriut: Gjatë 24 orëve të fundit, u kryen 1377 testime, dhe 139 raste të reja të COVID -19 u regjistruan në:

– Shkupi 36
– Kumanovë 11
– Dibër 2
– Shtip 11
– Prilep 1
– Tetovë 14
– Strugë 8
– Veles 4
– Manastir 2
– Kavadarci 5
– Gostivar 16
– Strumicë 1
– Krushevë 1
– Koçani 1
– Probishtip 2
Makedonski Brod 1
– Vinicë 6
– Sveti Nikole 1
– Kërçovë 15
– Resnje 1

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 534 pacientë të shëruar nga:

– Shkupi 353
– Kumanovë 61
– Dibër 17
– Shtip 27
– Prilep 5
– Tetovë-17
– Strugë 4
– Veles 4
– Ohër 3
– Gostivar 14
– Strumicë 4
– Krushevë 1
– Koçani 2
– Probishtip 8
– Sveti Nikole 5
– Kërçovë 7
– Resnje 2

Në pacientët që janë regjistruar sot të shëruar , shumica e pacientëve të shëruar janë pacientë nga periudha e kaluar e raportuar kolektivisht nga qendrat lokale për shëndet publik tek ISHP.

Humbën jetën gjashtë pacientë, pesë pacientë nga Shkupi (66, 67, 34, 67 dhe 86 vjeç) dhe një pacient nga Koçani (76 vjeç). Pesë pacientë humbën jetën në spital dhe një ambulant.

Deri më tani, në total janë kryer 102317 teste të covid-19. Sot nuk ka testime nëpërmjet skriningut.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 10754, numri i pacientëve të shëruar është 6554, numri i atyre që humbën jetën është 486 dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 3714.