8 arsyet se pse konsumimi i kafesë ndikon pozitivisht në shëndetin tuaj… – AlbMania          

8 arsyet se pse konsumimi i kafesë ndikon pozitivisht në shëndetin tuaj…

 8 arsyet se pse konsumimi i kafesë ndikon pozitivisht në shëndetin tuaj…

Kafeja është parë si një produkt mjaft i dëmshëm, por në të vërtetë shkenca tregon të kundërtën. Në qoftë se ju pini kafe në mënyrë të moderuar mund të ketë një ndikim pozitiv për shëndetin tuaj. Përshembull, njerëzit që dashurojnë kafenë janë më pak të ekspozuar ndaj sëmundjeve kardiovaskulare.

Më poshtë do të listojmë disa prej benefiteve që ka konsumimi i kafesë.

Zvogëlon rrezikun e cirozës së mëlçisë.
Zvogëlon shanset për zhvillimin e sëmundjes së Alzheimerit dhe Parkinsonit.
Zvogëlon rrezikun e sëmundjeve kanceroze.
Ndikon pozitivisht në sistemin kardiovaskular.
Redukton zhvillimin e gurëve në tëmth.
Zvogëlon rrezikun e zhvillimit të diabetit.
Rinovon qelizat në trupin tuaj.
Ju ndihmon të jetoni më gjatë.