85 civilë të vrarë, 373 të plagosur gjatë fushatës zgjedhore në Afganistan sipas Kombeve të Bashkuara – AlbMania      

85 civilë të vrarë, 373 të plagosur gjatë fushatës zgjedhore në Afganistan sipas Kombeve të Bashkuara

 85 civilë të vrarë, 373 të plagosur gjatë fushatës zgjedhore në Afganistan sipas Kombeve të Bashkuara

Qindra njerëz u vranë ose u plagosën në dhunë në lidhje me sezonin e fundit të zgjedhjeve presidenciale në Afganistan, pasi Talibanët kërkuan të minojnë procesin demokratik, tha të martën një agjenci e KB.

Misioni i Ndihmës i Kombeve të Bashkuara në Afganistan (UNAMA) raportoi se 85 njerëz u vranë dhe 373 të tjerë u plagosën në dhunën zgjedhore gjatë periudhës nga 8 qershori deri më 30 shtator.

Vetëm në ditën e votimit, 28 civilë u vranë dhe 249 u plagosën. Fëmijët përbënin më shumë se një të tretën e viktimave.

Megjithë numrin e lartë, forcat afgane të sigurisë thanë që dita e zgjedhjeve ishte një sukses sepse talebanët nuk arritën të tërhiqnin sulme në shkallë të gjerë që vodhën titujt, raporton AFP.