A është i shëndetshëm uji me gaz? Ja si qëndron e vërteta!

 A është i shëndetshëm uji me gaz? Ja si qëndron e vërteta!

Të gjithë e dimë rëndësinë e pirjes së mjaftueshme të ujit për të qëndruar të hidratuar, veçanërisht nëse keni një jetesë aktive. Për disa njerëz, sidoqoftë, pirja e sasive të mëdha të H2O të thjeshtë duket e mërzitshme kur ka kaq shumë pije të tjera për të zgjedhur.

Uji me gaz është një alternativë e njohur dhe është më e shëndetshme se pijet e gazuara ose alkooli. Por mund të pyesni veten: a është vërtet i shëndetshëm uji me gaz për ju?

Uji i gazuar mund të jetë një mënyrë e mrekullueshme për të mbetur i hidratuar pa marrë një ton sheqer të panevojshëm, thotë Gabrielle Tafur, dietologe në Orlando, Florida. Ajo gjithashtu shton se, është e rëndësishme të njihni përbërësit për t’u siguruar që nuk ka sheqer të shtuar dhe përbërës të tjerë.

Besojeni ose jo, por uji i gazuar është po aq hidratues sa uji i zakonshëm. Ashtu si uji natyral, uji i gazuar është një zgjedhje shumë më e mirë sesa pijet me sheqer dhe lënget. Gjithashtu duhet të dini se, uji me gaz është një zgjedhje shumë më e mirë për dhimbjet e mesit dhe dhëmbët tuaj./abcnews.al/