A janë më të lumtur njerëzit që udhëtojnë? Zbuloni çfarë thonë studiuesit – AlbMania          

A janë më të lumtur njerëzit që udhëtojnë? Zbuloni çfarë thonë studiuesit

 A janë më të lumtur njerëzit që udhëtojnë? Zbuloni çfarë thonë studiuesit

Mund të jetë e vështirë të imagjinohet largimi në destinacionet e largëta tani, por studimi i ri tregon se njerëzit që duan të udhëtojnë janë më të lumtur se ata që duan të qëndrojnë në shtëpi.

Chun-Chu (Bamboo) Chen, një asistent profesor në Shkollën e Menaxhimit të Biznesit të Mikpritjes në Universitetin Shtetëror të Uashingtonit Vancouver, anketoi 500 njerëz për të zbuluar pse disa udhëtojnë më shumë se të tjerët dhe nëse përvojat e udhëtimit ndikojnë në lumturinë dhe mirëqenien e tyre.

Ai zbuloi se njerëzit që udhëtojnë rregullisht të paktën 75 milje larg nga shtëpia ishin rreth 7% më të lumtur sesa ata që rrallë dalin ose nuk udhëtojnë, treguan zbulimet.

“Ndërsa gjërat si puna, jeta familjare dhe miqtë luajnë një rol më të madh në raportet e përgjithshme të mirëqenies, akumulimi i përvojave të udhëtimit duket se ka një efekt të vogël, por të dukshëm, në kënaqësinë e vetë-raportuar të jetës”, tha Chen në një njoftimi i lajmeve universitare. “Kjo me të vërtetë ilustron rëndësinë e të qenit në gjendje të dilni nga rutina juaj dhe të përjetoni gjëra të reja“, u shpreh ai.