Ajdini: Migrimi është lëvizje për mbijetesë, e jo turizëm!

 Ajdini: Migrimi është lëvizje për mbijetesë, e jo turizëm!

Omer Ajdini, njëkohësisht edhe kryetar i Froumit Rinor të Aleancës për Shqiptarët, në emisionin Click Plus, po debaton për politikat aktuale rinore. Migrimi që ndodh nga shqiptarët e Maqedonisë së Veriut, është lëvizje për mbijetesë, e cila kushtëzohet nga cilësia këtu. Mbi 50% e të rinjve, sipas Ajdinit janë të papunë, sipas tij kur nuk ke punë duhet të nënshtrohesh dhe të largoesh. Njerëzit ikin, sepse nuk kanë bukë për të ngrënë, dhe jo sepse duan të shohin turizëm.

Shumica e aktivistëve të BDI-së sipas, Ajdinit janë të nënshtruar dhe nëse kritikojnë ata përjashtohen dhe nga puna. BDI-ja e sheh njeriun si një aktivist, të cilin e mbajnë në pranga, dhe në moment kur vijnë zgjedhjet i shfrytëzojnë për vota.