Arba Kokalari emërohet në pozitën e rëndësishme – AlbMania          

Arba Kokalari emërohet në pozitën e rëndësishme

 Arba Kokalari emërohet në pozitën e rëndësishme

Eurodeputetja me origjinë shqiptare, Arba Kokalari emërohet në pozitën e rëndësishme: Përgjegjëse për çështjet e Arktikut.

Eurodeputetja shqiptare e cila përfaqëson Suedinë në PE, Arba Kokalari është emëruar nga grupi i saj parlamentar si përgjegjëse për çështjet Artikut.

Ajo shkruan se një nga çështjet problematike të Arktikut, është shkrirja e akujve. Sipas saj duhet një bashkëpunim ndërkombëtar pasi jo kudo ndikon njësoj ky fenomen.

Kokalari thotë se mezi pret të fillojë në pozicionin e rëndësishëm për të ndihmuar edhe vendin që ajo përfaqëson. Suedinë që është gjithashtu vend arktik.

STATUSI NGA ARBA KOKALARI

DATA E RE – BE :S POLICIA KUNDËR ARKTIS

Unë jam emëruar në përgjegjësin e grupit tim për çështjet e Arktikut dhe do të zhvilloj politikat tona dhe do të negocioj një raport për mundësitë dhe sfidat e sigurisë në Arktik.

Akullorja e detit shkrin dhe ka pak vende ku ndryshimi i klimës ka po aq efekt sa këtu.

Ndryshimi i mjedisit Arktik ka çuar në rritjen e aktiviteteve në rajon, konkurrencën për nxjerrjen e burimeve natyrore dhe rrezikun më të lartë të tensionit apo konfliktit ushtarak.

Ne kemi nevojë për më shumë për bashkëpunim ndërkombëtar në fushë.

Mezi pres të punoj për këto çështje, të cilat janë të rëndësishme edhe për Suedinë si vend Arktik!