ASH: Të gatshëm për zgjedhje të parakohshme, me bindje të thellë për fitore – AlbMania    
     

ASH: Të gatshëm për zgjedhje të parakohshme, me bindje të thellë për fitore

 ASH: Të gatshëm për zgjedhje të parakohshme, me bindje të thellë për fitore

Aleanca për Shqiptarët ka mbajtur një konferencë me gazetarët pas lajmit që vendi të shkojë në zgjedhje të parakohshme.

“Pas lajmit të djeshëmn për refuzim të datës për hapjen e negociatave me BE , lajmi i sotëm të cilin e paralajmëroi kryeministri Zaev që vendi duhet të shkojë në zgjedhje të parakohshme, është një lajm i mirë një lajm shprese, si rezulltat i dhënies së përgjegjësise edhe për një vit të humbur integrues. Ne jemi te bindur se se me këtë rast qytetarët e republikës së Maqedonisë por në vecanti votuesit shqiptar do të kenë mundësi për të dhënë një legjitimitet të ri politik, sepse është vlerësuar se forcat politike udhëheqëse politike që janë pjesë e Qeverisë kredibilitetin dhe kapacitetin e duhur politik për ta shpuier vendin drejt aspiratave tona dhe të qytetarëve për përcaktimin e vetëm të vendit tonë sic është BE-JA”, theksoi zëdhënësi i ASH-së, Flakron Bexheti.

Ai tha se ASH është e gatshme për të shkuar në zgjedhje të parakohshme parlamentare me bindje të thellë se si forcë politike do të jetë fituese në kampusin shqipar, dhe me këtë rast siç thuhet “do të hapet shpresë për qytetarët shqiptarë në vecanti duke lene anash një monizëm politik të udhëhequr nga BDI decenije me rradhë.”

“Për detaje të tjera se si menaxhohet i gjithë ky proces, kuptohet që kjo do të do të vendoset në takimin e liderëve që do të mbahet nesër me ftesë të Presidentit Pendarovski , ku do të marrë pjesë edhe lideri i ASH z. Ziadin Sela i cili do flasë për ofertën tonë, se si do të duhet të zhvillohet i gjithë ky proces. Sigurisht që do të duhet të bisedohet edhe për pastrimin e listave zgjedhore nga votues fiktiv, kodin zgjedhor, korigjimin e kufinjëve të zonave zgjedhore, besoj se te gjitha këto do te hapen në takimin e liderëve”, theksoi Flakron Bexheti. (INA)