Balonat me ajër të Cappadocia për nëntë muaj tërhoqën mbi 400 mijë turistë – AlbMania      

Balonat me ajër të Cappadocia për nëntë muaj tërhoqën mbi 400 mijë turistë

 Balonat me ajër të Cappadocia për nëntë muaj tërhoqën mbi 400 mijë turistë

Udhëtimet gjeneruan 86 milionë dollarë të ardhura në nëntë muajt e parë të këtij viti.

Midis janarit dhe shtatorit, gjithsej 437 mijë e 516 turistë kanë shijuar turnetë me balona me ajër të nxehtë në qendrën tërheqëse turistike Cappadocia të Turqisë.

Cappadocia, e renditur si një nga vendet e trashëgimisë botërore të UNESCO-s, është e famshme me rrafshnaltën e saj dalluese, luginat, kodrat, konet vullkanike të oxhakëve unikë zanash, afresket shumëngjyrësh që mbulojnë qytete nëntokësore, hotele, shtëpi të gdhendura në shkëmbinj, kisha shkëmbore, faltore dhe strehimore të përdorura nga të krishterët e hershëm.

Udhëtimi me balonë mbi qiellin e Cappadocia për një orë kushton 170-200 euro për person, shkruan Anadolu Agency.