Besimtarët myslimanë festojnë Kurban Bajramin

 Besimtarët myslimanë festojnë Kurban Bajramin

Në mbarë botën, besimtarët myslimanë sot festojnë Kurban Bajramin, një prej festave më të mëdha islame. Edhe këtë vit nën masa antikovid, manifestimi qendror u mbajt në xhaminë e “Mustafa Pashës” në Çair, Shkup, i cili filloi prej orës 04:30 deri pas faljes së Namazit të Kurban Bajramit.

Me këtë sakrificë për hir të Zotit synojmë të mbisundojmë ndaj materiales dhe epsheve tona. Festa e Kurban Bajramit formon ambientin e paqes dhe tolerancën në mes njerëzve, është festë e gëzimit të ndërsjellë, afrimit në mes njerëzve, kujdes ndaj të varfërve, shtrirja e dorës së pajtimit, i buzëqeshjes me të tjerët, i shërbimit ndaj të tjerëve, i gatishmërisë për vepër madhore dhe vetëdijes për të triumfuar e mira dhe e vërteta, ndaj të keqes.

E gjithë kjo ka një qëllim arritjen e kënaqësisë së Krijuesit tonë”, tha mes tjerash kryetari i BFI-së së RMV-së, reis ulema haxhi Shaqir efendi Fetahu.