Biografia e Al Pacino – një nga aktorët më të mirë të kohës sonë – AlbMania          

Biografia e Al Pacino – një nga aktorët më të mirë të kohës sonë

 Biografia e Al Pacino – një nga aktorët më të mirë të kohës sonë

Alfredo Pacino ka lindur në New York në vitin 1940, më 25 prill. Prindërit e tij u ngrit dhe Salvatore Pacino, i divorcuar kur fëmija ishte vetëm dy vjeç. Fëmijë qëndroi me nënën e tij dhe gjyshja. Familja jetonte në një zonë të varfër të qytetit pranë Bronx. Pak Alfredo solli në mënyrë rigoroze, sidomos gjyshen, i cili nuk e lejonte një fëmijë nën shtatë vjet duke luajtur me fëmijët dhe do të dalë pa të ose nënën e saj. Por edhe atëherë ai u zgjua talentin e aktorit të tij: pas duke shkuar në kinema, ai mundi për shtëpi skena të preferuar, fantasize, shpikë një anëtar në përgjithësi, ka jetuar në botën e tij mjaft të mbyllura. Kreativiteti në vend të vënë re shpejt në shkollë, dhe djali u besuar jo vetëm për të lexuar Biblën gjatë shërbimit, por edhe të luajë në teatër e shkollës.

Biografia e Al Pacino u përcaktua kryesisht nga mosha e 14, kur ai ka ndodhur të jetë në prodhimin e teatrit e “pulëbardhë” nga Chekhov në Bronx e Jugut. Ai ishte i impresionuar aq shumë nga ajo që ai pa që ai vendosi për të transferuar në shkollën e Kryerja e Arteve. Për fat të keq, ai nuk pati sukses për shkak të mospërmbushjes më të shkëlqyer, kështu që në moshën 17, ai hoqi dorë studimet e tij dhe shkoi për të punuar. Postman, Courier, rabotki të tjera të vogla – Al Pacino, një aktor është me të vërtetë i shkëlqyer, unë nuk mund të mbyten në moçal dhe mos më varros talentin tuaj. Ai merr leksione aktrimi dhe të përpiqen për të luajtur në prodhime të vogla teatrale. Kur arriti ta priste të holla të mjaftueshme, ai hyri në studion e vepruar Charlie Lofton, luajti në teatro, dhe pas disa kohë e bëri rrugën e tij në shkollë lee Strasberg (institucion i njohur për të edukuar aktorët në frymën e sistemit Stanislavsky).

Më shumë biografi Al Pacino kap gjithnjë e më shumë, shfaqjet e tij në teatro ishin aq të suksesshëm që ai u emërua aktori më i mirë në 67-68 vjet. dhe ai mori një çmim special nga kritikët “Obi”. Pak më vonë, ai ishte në gjendje për të pushtuar skenën e Broadway, duke fituar në të njëjtën kohë mjaft e një çmim prestigjioz teatrale “Tony”. Por pastaj ajo ishte një film. Foto “Unë, Natalie” dhe “Panic në Needle Park” ishte debutues, e ndjekur nga një performancë të shkëlqyer në “The Godfather”. Drejtuar nga Frank Coppola fillimisht fajësuan prodhuesit për një zgjedhje të tillë të çuditshme të aktorit, nuk besoj se Pacino është i përshtatshëm për këtë rol. Por gradualisht u bë e qartë se drejtori i madh nuk ishte i gabuar: të mirë të Michael Corleone dhe ishte e pamundur të imagjinohet! Ky rol e ka kthyer atë në një legjendë të kinemasë.

Në biografinë e 90 Al Pacino flet për vështirësitë me të cilat përballen aktor. Ai luftoi për të gjetur rolin e duhur, dabbled në një shumëllojshmëri të zhanret – nga farsë në melodramë. Dhe pastaj erdhi sukses oshëtimë për rolin e tij në “aroma e një gruaje” dhe të merituar “Oskar”. Rreth të njëjtën kohë e mbajtur debutimin Pacino si një drejtor (filmin “Looking for Richard”). Që atëherë ai ka jo vetëm një shumë e luan në film dhe teatër, por edhe për të xhiruar filmat e tyre.

Al Pacino biografi e cila i jep mjaft një personalitet i shquar, nuk vuan, megjithatë, në sëmundje yll, e natyrshme për shumë të famshëm. Ai nuk i pëlqen fama dhe e konsideron atë kërkesë të panatyrshme dhe të panevojshme për aktivitetet e tyre. Personal jeta e tij ka qenë dhe mbetet i klasifikuar si “sekret”: kjo nuk mbulon tema të ngjashme. Është e njohur se Al ende nuk është i martuar, edhe pse një bijë e Jana Tarant dhe binjakët (djali dhe vajza) nga Beverly D’Angelo.