Borsh mrekulli në Jugun e Shqipërisë – AlbMania          

Borsh mrekulli në Jugun e Shqipërisë

 Borsh mrekulli në Jugun e Shqipërisë

Borshi
I konsideruar si një prej plazheve më të gjatë në Detin Jonë, Borshi është i famshëm për ujërat e kaltër dhe pastërtinë e plazheve.
Plazhi është shtatë kilometra i gjatë dhe ende është i paprekur nga turizmi masiv. Borshi është një fshat i madh dhe i bukur, me histori të lashtë ne zonen e Bregut apo siç njihet riviera shqiptare, dhe bën pjesë në bashkinë e Himarës, rrethi Vlorë.

Borshi kufizohet në lindje nga Fterra dhe ka një popullsi mbi 2500 banorë. Fshati quhet ndyshe edhe perla e jugut.