Civilët e Jemenit pësojnë nga armët serbe që Vuçiq i dërgoi në Arabinë Saudite – AlbMania    
     

Civilët e Jemenit pësojnë nga armët serbe që Vuçiq i dërgoi në Arabinë Saudite

 Civilët e Jemenit pësojnë nga armët serbe që Vuçiq i dërgoi në Arabinë Saudite

Nënkryetari i Partisë Popullore dhe ish-shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura të Serbisë Zdravko Ponosh tha sot se presidenti Aleksandar Vuçiq qëndron prapa eksportit të armëve nga Serbia në Arabinë Saudite, të cilat përmes ndërmjetësit përfunduan në Jemen.

“Jemeni është një shtet nën embargon e armëve dhe nuk duhet bërë atë që bënë autoritetet serbe”, tha Ponosh në një deklaratë të shkruar.

Ai theksoi se gjërat që po bëjnë autoritetet serbe janë duke vënë në pyetje nëse e sjellin Serbinë në nivelin e një prej emirateve të Emiratet e Bashkuara Arabe.

“A është Vuçiq një emir, a do të jetë fuqia e tij e trashëguar nga pushteti i tij dhe ku çon kjo?”, tha Ponosh.

Ponosh tha se një nga emrat kryesorë të firmës që nisi armët nga Serbia ishte Branko Stefanoviq, babai i ministrit të Brendshëm.

“Branko Stefanoviq ishte një muzikant i pasuksesshëm i kafeneve, dhe djali i tij Nebojsha ishte një student i pasuksesshëm në dy kolegje. Ata nuk u bënë aq të zgjuar brenda natës sa do të ishin një nga tregtarët më të suksesshëm të armëve në botë. Kjo është arsyeja pse jam plotësisht i bindur që Vuçiq qëndron pas këtij operacioni, “tha Ponosh.

Ai shtoi se portali Arms Watch argumentoi se armët serbe kishin mbërritur te grupet islamike në Jemen, ku viktimat më të mëdha civile për momentin janë në planet.

“Civilët e Jemenit pësojnë nga armët serbe,” tha Ponosh.