Disa nga titujt që nuk duhet t’i humbisni për t’i lexuar përpara se të përfundoj viti 2019! – AlbMania      

Disa nga titujt që nuk duhet t’i humbisni për t’i lexuar përpara se të përfundoj viti 2019!

 Disa nga titujt që nuk duhet t’i humbisni për t’i lexuar përpara se të përfundoj viti 2019!

Gjatë këtij viti, bota letrare na ka ofruar shumë tituj të ri në gjuhën shqipe dhe në gjuhën angleze, andaj këta janë disa nga titujt që Libraria Dukagjini ju sugjeron t’i lexoni përpara se të përfundoj viti 2019.

“Gjuetia e ethshme e deles” nga Haruki Murakami

Një i sapodivorcuar, i cili drejton një kompani të vetën reklamash, ka hyrë në rutinën e një jete të zbrazur, si një tren që shkon në askund. Por kur takon një vajzë me veshë të çuditshëm, të tillë, që sapo i zbulon, të ndjellin joshje tejet sensuale, vendos t’i jepet ndjenjës së re pasionante.

Një ditë ata shohin në foto një dele të çuditshme, ndaj nisen në një udhëtim drejt vendit ku është bërë fotoja. Rrugës do të takojnë një mik që u fshihet, një politikan të së djathtës ekstreme, një profesor të çmendur pas deleve, madje edhe një maniak depresiv i veshur vetë si dele.

“Udha për te fari” nga Virginia Wolf

Udha për te fari është një roman familjar. Jo vetëm ngaqë ka një familje për protagonist (familjen Ramzi), por edhe për ndjesinë e familjaritetit që të krijon kur e lexon, aq sa të duket sikur ajo banon në një ujdhesë, në një botë të rrëmujshme, në luftë, e rrethuar nga njerëz, por edhe nga vetmia e pjesëtarëve të saj… Romani është shkruar nga Virginia Woolf me një ndjeshmëri unike: dëshmi e një mungese që më shumë lidhet me mungesën e së ëmës, e cila ndërroi jetë kur Virginia ishte trembëdhjetëvjeçare

“The Idiot” nga Elif Batuman

Me ndjeshmëri superlative emocionale dhe intelektuale, zgjuarsi të çuditshme dhe stil përsosmërie, Batuman dramatizon pasigurinë e jetës në prag të moshës madhore. Proza e saj është një kombinim i rrallë dhe i paimitueshëm i butësisë dhe mençurisë; logjika e tij po aq e natyrshme dhe e pakuptueshme sa vetë ajo e kujtesës.

“Permanent Record” nga Edward Snowden

Permanent Record është një autobiografi e vitit 2019 nga Edward Snowden, ku botimi I ketij libri ngjalli debat global rreth mbikëqyrjes. Ky libër u botua në 17 Shtator 2019. Libri përshkruan fëmijërinë e Snowden, si dhe mandatin e tij në Agjencinë Qendrore të Inteligjencës dhe Agjencinë Kombëtare të Sigurisë dhe motivimet e tij për rrjedhjen e informacionit shumë të klasifikuar në 2013 që zbuloi programet globale të mbikëqyrjes.

“The institute” nga Stephen King:

Një histori drithëruese nga autori i njohur Stephen King. Në mes të natës, në një shtëpi në një rrugë të qetë në periferinë e Mineapolis, ndërhyrës vrasësit në heshtje prindërit e Luke Ellis dhe e ngarkojnë atë në një SUV të zi. Operacioni zgjat më pak se dy minuta. Lluka do të zgjohet në Institutin, në një dhomë që duket tamam si e tij, përveç nëse nuk ka dritare. Dhe jashtë derës së tij janë dyer të tjera, pas të cilave janë fëmijë të tjerë me talent të veçantë – telekinesis dhe telepati – të cilët arritën në këtë vend në të njëjtën mënyrë siç bëri Lluka: Kalisha, Nick, George, Iris dhe dhjetëvjeçari Avery Dixon.

Pra, mos e humbisni rastin për të lexuar librat e pasur me informacione dhe me elemente stilistike që ju sjellin ngrohtësi dhe njohuri në këtë periudhë të vitit.