Eiter, gruaja e parë që ngjitet në majën Tyrol – AlbMania          

Eiter, gruaja e parë që ngjitet në majën Tyrol

 Eiter, gruaja e parë që ngjitet në majën Tyrol

Pas disa muajsh stërvitjeje të lodhshme, kampionia e ngjitjes Angela “Angy” Eiter ka tejkaluar sfidën e vështirë të ngjitjes në malet gurore të Tyrolit në Austri.

Ajo është ngjitur me sukses në malet “Madame Ching”, që janë emërtuar sipas pirates së shekullit 19.

Eiter beson se është gruaja e parë që ka pushtuar këtë majë të rrezikshme.

Dhe, për më tepër, këtë e ka bërë me 100 lëvizje.

Ajo ka hapur një shteg të ri dhe ka arritur të kalojë edhe gurët më të lëvizshëm të këtij mali.