Ekipi i Maqedonisë nxori dy trupa nga objektet e rrënuara në Shqipëri – AlbMania    
     

Ekipi i Maqedonisë nxori dy trupa nga objektet e rrënuara në Shqipëri

 Ekipi i Maqedonisë nxori dy trupa nga objektet e rrënuara në Shqipëri

Ekipet e Maqedonisë së Veriut që marrin pjesë në aksionet në Shqipëri nxorën dy persona nga objektet e rrënuara.

Qeveria njoftoi se ekipet e përbëra prej 42 pjesëtarë, janë në Shqipëri për të ndihmuar në aksionet të autoriteteve lokale.

“Prej mbrëmë ekipet e forcave republikane – ekipi për mbrojtje nga rrënimi i DMSH, përmes zyrtarit për lidhje marrin detyra komplekses për ndihmë të parë dhe nxjerrje të viktimave, si dhe sanimin e dëmeve nga tërmeti katastrofal. Krahas ekipit të DMSH, ka automjete të specializuara, automjet të ndihmës së shpejtë, pajsisje mjekësore dhe teknike”

Në terren janë edhe pjesëtarë e MPB me qen të trajnuar për gjetjen e njerëzve në rrënime.