Engel: Amerikanët nuk mbështesin luftën ndaj Iranit – AlbMania    
     

Engel: Amerikanët nuk mbështesin luftën ndaj Iranit

 Engel: Amerikanët nuk mbështesin luftën ndaj Iranit

Ligjvënësi amerikan Eliot Engel, e ka kritikuar presidentin amerikan Donald Trump lidhur me sulmin në Iran ku edhe vdiq gjenerali Qasem Solemian.

Këtë njoftim Engele e ka bërë në rrjetin social Facebook ku ka thënë se luftën ndaj iranianëve nuk e mbështet as ai e as populli amerikan.

Engel thotë se ka kërkesë ndaj Shtëpisë së Bardhës që mos ta zhysë SHBA-në në luftë të keqe. “Qytetarët amerikanë nuk duan luftë me Iranin, dhe as unë nuk dua. Presidenti e shtyu përpara këtë grevë, duke injoruar obligimet e tij për t’u këshilluar me Kongresin dhe u përshkallëzua në një situatë tashmë të paqëndrueshme me Iranin. Ne duhet të dërgojmë një mesazh të qartë në Shtëpinë e Bardhë: mos e zhyt këtë vend në luftë të keqe kundër Iranit. Vitin e kaluar, unë bashkautorova legjislacionin dhe ndihmova për ta udhëhequr atë përmes Shtëpisë së Bardhë për të ndaluar administratën të shkonte në luftë kundër Iranit pa miratimin e Kongresit. Senatorët republikanë e ndaluan atë përpjekje. Në dritën e veprimeve më të fundit, ne kemi një detyrim ta provojmë përsëri. Tashmë fillova punën me kolegët e mi për legjislacionin e ri për të rivendosur administratën. E kemi një detyrim t’i mbajmë amerikanët të sigurt. Me gjithë retorikën e tij, veprimet e presidentit kanë pasur efektin e kundërt. Unë nuk e mbështes një luftë të gabuar në Iran dhe bëj gjithçka që mundem për të parandaluar Kryetarin e Komitetit të Punëve të Jashtme”, ka shkruar Engel.