FSK-ja zemra e shqiptarisë, nis sot tenda, shtretër e batanije në Shqipëri

 FSK-ja zemra e shqiptarisë, nis sot tenda, shtretër e batanije në Shqipëri

Me kërkesë të Ministrisë së Mbrojtjes së Republikës së Shqipërisë dhe me urdhër të Komandantit të Forcës së Sigurisë së Kosovës, Gjenerallejtnant Rrahman Rama, FSK-ja ka nisur sot kontingjentin e parë me pajisje ushtarake fushore.

Për shkak të katastrofës nga tërmeti në Republikën e Shqipërisë, një numër i madh i familjeve kanë mbetur pa kulm mbi kokë dhe në bazë të vlerësimeve të para të bëra nga ekspertet shumë shtëpi nuk janë të sigurta për banim.

Kontingjenti i FSK-së i cili do mbërrij gjatë ditës përmban tenda, shtretër fushorë, batanije dhe pajisje tjera përcjellëse të cilat do të dorëzohen në shtabin e Krizës në Republikën e Shqipërisë.