Gjashtë arsyet pse duhet të konsumoni kafe – AlbMania          

Gjashtë arsyet pse duhet të konsumoni kafe

 Gjashtë arsyet pse duhet të konsumoni kafe

Aroma e kafes ka një kënaqësi më ndryshe se sa alarmi në mëngjes apo edhe ulërima e kafshëve shtëpiake.

Disa studime tregojnë që konsumimi i kafes ka ndikim të mirë në shëndetin tuaj.

Këto janë gjashtë arsyet pse duhet të konsumoni kafe.

Kafe dhe jetë më të gjatë
Konsumuesit e rregullt të kafes kanë rrezik më të vogël të shumë sëmundjeve të ndryshme, gjithashtu ju ndihmon që të jetoni më gjatë.

Sipas një studimi të bërë në New England Journal of Medicine në vitin 2012 u testuan një grup i personave të cilët konsumonin kafe në sasi të ndryshme. Ata që konsumuan kafe rregullisht jetuan më gjatë.

Ju mbron nga kanceri
Antioksidanti në kafe është arsyeja pse kafja është ajo që ju mbron nga shumë lloje të kancerit. Kafja përmban pjesët kryesorë të cilat mposhtin kancerin.

E mban mëlçinë tuaj më të shëndetshme
Mëlçia juaj është organ shumë i rëndësishëm që ka funksione të shumta në trupin tuaj. Është shumë sensitive që të menaxhohet mirëmbajtja e saj dhe që të jetë shumë e shëndetshme.

Ata që konsumojnë kafe kanë një rrezik më të ulët prej 84% që të pësojnë dëmtime në mëlçi, shkruan holistic living tips. Gjithashtu kafja ju mbron nga kanceri në mëlçi.

E mbron zemrën tuaj
Përdorimi i kafes nga 3 deri në 5 gota në ditë, është e shoqëruar me një zemër më të mirë. Kjo sepse përmbajtja e kafeinës ju ndihmon të largojmë inflamacionet.

Parandalon uljen e diabetit
Antioksidantët rregullojnë ndikimin e insulinës dhe ulin rrezikun e diabetit tipi 2.

6. Njerëzit që konsumojnë kafe kanë rrezik më të ulët të depresioni

Depresioni është një problem shumë i madh dhe i shpeshtë. Është çrregullimi më i madh mendor në botë dhe ndikon në kualitetin e jetës.

Konsumimi i 4 apo më shumë gota kafe, ulin rrezikun e depresionit.