Gjërat që i mësoni kur e humbni një person të rëndësishëm – AlbMania      

Gjërat që i mësoni kur e humbni një person të rëndësishëm

 Gjërat që i mësoni kur e humbni një person të rëndësishëm

Humbja e një përsoni të dashur është pa dyshim gjëja më e dhimbshme që çdo njeri mund ta përjetojë. Nëse e ke humbur dashurinë e jetës tënde për shkak të vdekjes ose përfundimit të një marrëdhënieje, intensiteti i dhimbjes dhe vuajtjes mund të të lërë me zemër të thyer.

Por ja se cilat janë gjërat që i mësoni gjatë kësaj faze:

1.Ju e kuptoni se jeta është shumë e shkurtë

Ju ndoshta keni dëgjuar këtë të mençur të vjetër duke thënë shumë herë më parë. Kur njerëzit thonë: “Jeta është shumë e shkurtër”, do të thotë që ju nuk duhet ta humbisni kohën tuaj këtu në tokë duke ndjekur dhe derdhur energjinë tuaj në gjëra të pakuptimta. Në vend të kësaj, duhet të veproni çdo ditë për të ndërtuar një jetë që është pozitive, produktive dhe progresive.

2. Jeta juaj vazhdon

Dhimbja e humbjes së një të dashur mund të ndihet sikur nuk do të përfundojë kurrë. Ndonjëherë, ju dëshironi që bota të ndalet ose ora të kthehet prapa sepse ju duket se nuk mund të vazhdoni me jetën pa ta.

Por ju do ta kuptoni ngadalë se jeta vazhdon dhe bota vazhdon të kthehet edhe në qoftë se jeni ende thellë në pikëllimin tuaj. Pranimi i situatës suaj të re vjen me kohë dhe njerëzit shkojnë poshtë rrugës së rimëkëmbjes në hapa të ndryshëm.

3. Ju e kuptoni sa i fuqishëm jeni

Është e vështirë të marrësh veten pas humbjes së një personi të dashur. Ajo të bënë të ndiheni sikur bota juaj po shkatërrohet.

Disi, sidoqoftë, ende zgjoheni çdo ditë dhe kuptoni se jeni bërë më i fortë.

4. Ju do të bëni ndryshime të vogla

Ju kaloni një krizë ekzistenciale kur humbni një të dashur. Kur filloni të pyesni se cfare ka rëndësi në këtë botë, ti e kupton se duhet të ndjekësh pasionin tënd dhe të ndjekësh zemrën tënde. Për shkak se humbja është një kujtesë se koha juaj është e kufizuar, vendosni të bëni ndryshime të vogla për ta bërë jetën tuaj më të plotë.

5. Ju do të krijoni kujtime të reja

E vetmja gjë që mbetet kur dikush në jetën tuaj është zhdukur janë kujtimet. Prandaj, ju mësoni rëndësinë e krijimit të kujtimeve ndërsa keni akoma shumë njerëz që kanë rëndësi në jetën tuaj. Me kalimin e kohës, këto kujtime mund të rinovojnë jetën tuaj. Pas pikëllimit, mund edhe të qeshësh ndërsa kujton të gjitha përvojat e mëdha që ke pasur me të dashurin tënd.

6. Ju e forconi lidhjen me personat që vërtetë i doni

Pra, kur bëni këto kujtime, përpiqeni të përmirësoni marrëdhënien që keni me njerëzit që janë ende në jetën tuaj. Humbja e një të dashurit duhet t’ju ndihmojë të shihni marrëdhëniet tuaja me të tjerët në dritën e tyre të vërtetë. Deri tani, ju gjeni vlera të reja në këto marrëdhënie.

7. Momenti aktual është momenti më i rëndësishëm i jetës suaj

Garancia e vetme që ju keni në jetë është momenti juaj aktual. Ju nuk mund ta ktheni të kaluarën dhe ta ktheni të dashurin tuaj. Do të ishte gjithashtu e pakuptimtë të brengosesh për të ardhmen nëse nuk mund ta vlerësoni gjendjen tuaj të tanishme.

Mundësitë për të ndryshuar jetën tuaj, ose për të bërë mrekulli, ose për të shijuar atë që ju ndodh në TANI. Nëse jetoni në të tashmen, shijoni çdo moment që zgjoheni dhe dërgoni mendime pozitive në botë, ju vendosni bazat për një jetë më të mirë para jush.