Honda së shpejti pa dizel në Evropë

 Honda së shpejti pa dizel në Evropë

Kompania japoneze Honda synon të ndalojë shitjen e makinave me naftë në Evropë.

Sipas Reuters, Honda do të largojë variantin dizel në tregun evropian nga viti 2021.

Ligje gjithnjë e më të rrepta të emetimeve, së bashku me kërkesën në rënie për dizel, po e detyrojnë Honda të përqendrohet plotësisht në elektrifikim.

Honda tashmë e ka marrë atë rrugë, pasi CR-V i ri me motor benzinë në Evropë vjen vetëm me një fuqi hibride si një zëvendësim për dizel.

Kompania thekson se hibridet e tyre kanë çift rrotullues, ekonomi dhe autonomi si dhe naftë, dhe me këtë janë më të buta.

Honda E e re, një model i vogël për qytet, nuk ka motor me djegie të brendshme. dhe një gjeneratë e re e modeleve Jazz, që vijnë në Evropë vitin e ardhshëm, do të ofrohen ekskluzivisht si një hibrid.

Ndryshe, Honda nuk është marka e parë që njoftoi kalimin nga naftA në elektrifikim, pasi Volvo gjithashtu lansoi gjeneratën e tij të fundit të motorëve me naftë në fillim të këtij viti, e cila do të zgjasë pesë deri në gjashtë vjet.

Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë që ditët e naftës po llogariten, pasi BMW beson se ky lloj motori me djegie të brendshme do të mbetet në treg edhe për dy dekada të tjera.