Incizimi i videove 8K me Galaxy S20 kërkon 600MB për minutë

 Incizimi i videove 8K me Galaxy S20 kërkon 600MB për minutë

Përveç Galaxy Z Flip, Samsung shfaqi Galaxy S20, Galaxy S20 + dhe Galaxy S20 Ultra, telefonat e parë që mbështesin incizimin 8K — në ngjarjen e tyre Unpacked.

Marrja e pamjeve me katër herë më shumë pikselë si 4K padyshim se do të ha shumë hapësirë për ruajtje, dhe SamMobile ka zbuluar saktësisht sa.

Samsung thotë se një minutë e videos 8K do të rezultojë në një marrje hapësire prej 600MB.

Ndërsa S20 është i kufizuar në 128 GB ruajtje të brendshme, S20 + (versioni 5G) dhe S20 Ultra vijnë në modele 128 GB, 256GB dhe 512GB.

Ju gjithashtu mund të zgjidhni një kartelë microSD 1TB, e cila është e mjaftueshme për mjaft klipe 8K.

Ka disa kufizime kur incizoni në 8K në kamerat S20. Videot janë të kufizuara në pesë minuta në gjatësi.

Samsung vëren se incizimi në 8K lejon përdoruesit të rrëmbejnë fotografi me 33 megapikselë drejtpërdrejt nga videot, që do të thotë se ju mund të zgjidhni foto me cilësi të lartë nga një klip.

Ndërsa mungesa e televizioneve 8K nënkupton të shikoni xhirimet tuaja në rezolucionin e tyre origjinale nuk do të jetë e lehtë, partneriteti i Samsung me YouTube lejon përdoruesit të ngarkojnë videot 8K direkt në kanalin e tyre nga njëra prej pajisjeve.