ISIS e merr përgjegjësinë për sulmin në Urën e Londrës – AlbMania      

ISIS e merr përgjegjësinë për sulmin në Urën e Londrës

 ISIS e merr përgjegjësinë për sulmin në Urën e Londrës

Shteti Islamik (ISIS) tha që sulmi në Urën e Londrës i cili ndodhu të Premten u krye nga një prej luftëtarëve të tij, raportoi të shtunën agjencia e lajmeve Amaq e grupit.

Sipas Reuter ISIS deri tani nuk dha asnjë dëshmi për rastin.

Amaq raportoi se ky sulm u krye si përgjigje ndaj thirrjeve të Shtetit Islamik për t’i shënjestruar shtetet që kanë qenë pjesë e koalicionit luftues kundër grupit xhihadist.

Policia e Britanisë së Madhe të premten e vrau të dyshuarin e sulmit, Omar Khan , i cili i mbytim thikë dy persona në Londër.

Dhe shfaqi një alarm të rremë për vetëvrasje pasi jeleku me municion në trupin e tij ishte jo i vërtetë.