Ja cilat janë masat kundër koronavirusit në secilin kanton të Zvicrës – AlbMania          

Ja cilat janë masat kundër koronavirusit në secilin kanton të Zvicrës

 Ja cilat janë masat kundër koronavirusit në secilin kanton të Zvicrës

Ndërsa disa kantone kryesisht i përmbahen kornizës federale, të tjerat – veçanërisht ato në perëndimin dhe jugun e goditur rëndë – kanë vendosur masa më të forta.

Këtu janë masat në vend në secilin prej 26 kantoneve të Zvicrës. Këto masa janë përveç atyre që zbatohen në nivelin federal, shkruan The Local.

Edhe pse kantonet janë të lira të marrin çdo masë që e gjykojnë të arsyeshme në betejën kundër virusit, atyre gjithashtu u kërkohet të respektojnë ato që janë vendosur në nivel federal.

Cilat kantone nuk kanë vendosur masa?

Disa kantone kanë qenë të kënaqura t’u përmbahen minimumeve të miratuara në nivelin federal.

Pavarësisht rasteve që dyfishohen në javët e fundit, Appenzeller Innerrhoden ka zgjedhur që të mos kalojë minimumin federal. Glarus dhe Thurgau gjithashtu kanë zgjedhur të përmbahen në minimumin federal.

Aargau

Ekziston një kufi prej 50 personash në bare dhe klube dhe të gjitha vendet e tilla duhet të paraqesin një plan higjienik në mënyrë që të arrijnë këtë shumë.

Të rriturit kërkohet të mbajnë maska ​​në shkollat ​​fillore dhe të mesme.

Appenzeller Ausserrhoden

Kantoni ka shkuar përtej kërkesës federale për maska, duke bërë thirrje që maskat të vihen në të gjitha zonat e jashtme, të cilat janë të arritshme për publikun – përfshirë tregjet dhe bizneset e tjera.

Në nivelin federal, maskat duhet të vendosen jashtë kur distanca e detyrueshme prej 1.5 metrash nuk mund të mbahet.

Baselstadt

Ekziston një limit prej 100 personash në bare dhe klube dhe të gjitha vendet e tilla duhet të paraqesin një plan higjienik në mënyrë që të arrijnë këtë shumë. Restorantet megjithatë mund të operojnë disa dhoma të ndryshme me një maksimum prej 100 në secilën.

Të rriturit kërkohet të mbajnë maska ​​në shkollat ​​fillore dhe të mesme, përfshirë edhe gjatë mësimeve.

Nxënësit në shkollat ​​e mesme duhet të mbajnë maska, përfshirë edhe gjatë orëve të mësimit, përcjell tutje albinfo.ch.

Baselland

Ekziston një kufi prej 100 personash në bare dhe klube dhe të gjitha vendet e tilla duhet të paraqesin një plan higjienik në mënyrë që të arrijnë këtë shumë.

Të rriturit kërkohet të mbajnë maska ​​në shkollat ​​fillore dhe të mesme, përveçse në klasa.

Nxënësit në shkollat ​​e mesme duhet të mbajnë maska, përveçse në klasa.

Bernë

Vetëm një maksimum prej 15 personash mund të marrin pjesë në ngjarje.

Ekziston një kufi prej 100 personash në bare dhe klube dhe të gjitha vendet e tilla duhet të paraqesin një plan higjienik në mënyrë që të arrijnë këtë shumë. Restorantet megjithatë mund të operojnë në disa dhoma të ndryshme me një maksimum prej 100 në secilën.

Nxënësit në shkollat ​​e mesme duhet të mbajnë maska, përveçse në klasa.

Muzetë, palestrat, qendrat e fitnesit dhe kinematë duhet të mbyllen.

Fribourg

Mbledhjet private dhe publike nuk mund të kenë më shumë se dhjetë persona. Restorantet, baret, teatrot, kinematë, muzetë, palestrat dhe qendrat e fitnesit dhe pishinat janë të mbyllura deri në fund të nëntorit.

Gjenevë

Mbledhjet private dhe publike nuk mund të kenë më shumë se pesë persona.

Restorantet, baret, teatrot, kinematë, muzetë, palestrat dhe qendrat e fitnesit dhe pishinat janë të mbyllura deri në fund të nëntorit.

Dyqanet jo thelbësore janë gjithashtu të mbyllura.

Shkollat ​​deri në nivelin e mesëm mund të qëndrojnë të hapura.

Graubünden

Kërkohen maska ​​për nxënësit në shkollën e mesme.

Jura

Një nga kantonet e goditura më rëndë në Zvicër, Jura aktualisht është nën një gjendje të jashtëzakonshme.

Mbledhjet private dhe publike nuk mund të kenë më shumë se pesë persona.

Restorantet, baret, teatrot, kinematë, muzetë, palestrat dhe qendrat e fitnesit dhe pishinat janë të mbyllura deri në fund të nëntorit.

Maskat kërkohen për nxënësit në shkollën e mesme dhe për njerëzit në zyra.

Lucerni

Ekziston një limit prej 100 personash në bare dhe klube dhe të gjitha vendet e tilla duhet të paraqesin një plan higjienik në mënyrë që të arrijnë këtë shumë.

Maskat kërkohen në shkollën e mesme dhe në tregje.

Njerëzit në shtëpitë e pensionit dhe në spitale mund të kenë maksimumi dy vizitorë në ditë.

Maskat kërkohen në vetura dhe në zyra, me kusht që makina ose zyra të përmbajë dy ose më shumë persona që nuk jetojnë në të njëjtën shtëpi.

Neuchâtel

Mbledhjet private dhe publike nuk mund të kenë më shumë se pesë persona.

Restorantet, baret, teatrot, kinematë, muzetë, palestrat dhe qendrat e fitnesit dhe pishinat janë të mbyllura deri në fund të nëntorit.

Maskat kërkohen në shkollën e mesme dhe në zyra.

Nidwalden

Maskat kërkohen për mësuesit në shkollat ​​e mesme. Ngjarjet publike janë të kufizuara në 30 persona.

Obwalden

Ngjarjet publike janë të kufizuara në 30 persona.

Schaffhausen

Kërkohen maska ​​për nxënësit në shkollën e mesme.

Schwyz

Ngjarjet publike janë të kufizuara në 30 persona. Maskat duhet të mbahen në zyra. Kërkohen maska ​​për nxënësit në shkollën e mesme.

Solothurn

Ngjarjet publike janë të kufizuara në 30 persona, ndërsa baret nuk mund të kenë më shumë se 30 persona.

St. Gallen

Kërkohen maska ​​për nxënësit në shkollën e mesme.

Vizitat në spitale dhe shtëpi pleqsh janë të ndaluara përveç prindërve të fëmijëve të shtruar në spital dhe për të afërmit e ngushtë gjatë lindjes.

Ticino

Mbledhjet private dhe publike nuk mund të kenë më shumë se pesë persona. Kërkohen maska ​​për nxënësit në shkollën e mesme.

Uri

Ngjarjet publike janë të kufizuara në 30 persona.

Vaud

Mbledhjet private dhe publike nuk mund të kenë më shumë se pesë persona.

Restorantet, baret, teatrot, kinematë, muzetë, palestrat dhe qendrat e fitnesit dhe pishinat janë të mbyllura deri në fund të nëntorit.

Valais

Mbledhjet private dhe publike nuk mund të kenë më shumë se dhjetë persona.

Restorantet, baret, teatrot, kinematë, muzetë, palestrat dhe qendrat e fitnesit dhe pishinat janë të mbyllura deri në fund të nëntorit.

Kërkohen maska ​​për nxënësit në shkollën e mesme.

Zug

Ekziston një kufi prej 100 personash në bare dhe klube dhe të gjitha vendet e tilla duhet të paraqesin një plan higjienik në mënyrë që të arrijnë këtë shumë.

Kërkohen maska ​​për nxënësit në shkollën e mesme. Maskat kërkohen në klasë përveç nëse distanca mund të mirëmbahet.

Cyrihu

Ekziston një kufi prej 300 personash në bare dhe klube dhe të gjitha vendet e tilla duhet të paraqesin një plan higjienik në mënyrë që të arrijnë këtë shumë. Të rriturit duhet të mbajnë maska ​​në shkolla.