Ja përse prekja e ushqimit me duar iu bën të shtoni peshë më shumë – AlbMania    
     

Ja përse prekja e ushqimit me duar iu bën të shtoni peshë më shumë

 Ja përse prekja e ushqimit me duar iu bën të shtoni peshë më shumë

Të prekurit fizikisht ushqimin rrit perceptimet shqisore të trurit, sipas shkencëtarëve.
Ngrënia e ushqimit me duart tuaja e bën atë të shijojë më mirë, tregon një studim – por kini kujdes, kjo praktikë gjithashtu ju bën të hani më shumë.

Të prekurit fizikisht ushqimin rrit perceptimet shqisore të trurit, sipas shkencëtarëve.

Kjo do të thotë që edhe para se ushqimi të arrijë në gojë, prekja e tij e bën trurin të mendojë se është më i shijshëm dhe më i kënaqshëm sesa do të ishte në të vërtetë.

Por studiuesit zbuluan se efektet ishin të pranishme vetëm te njerëzit që zakonisht kufizonin dietën e tyre.

Njerëzit që kanë tendencë të hanë atë që duan, nuk e konsiderojnë si të shijshëm nëse nuk e prekin me duar fillimisht, sipas hulumtimeve.