Kasami: Të ulemi me Platformën shqiptare dhe ta zgjidhim njëherë e përgjithmonë gjuhën shqipe

 Kasami: Të ulemi me Platformën shqiptare dhe ta zgjidhim njëherë e përgjithmonë gjuhën shqipe

Bilall Kasami/
“Ka dy gjëra, njëra që pajtohemi me Komisionin e Venecias dhe e dyta që s’pajtohemi. Ajo që pajtohemi është se duhet të rishqyrtohet ligji dhe ne si Lëvizje Besa kërkojmë që partitë shqiptare është koha e fundit të ulen dhe në kuadër të Platformës së partive parlamentare shqiptare ta zgjidhin një herë dhe përgjithmonë problemin e gjuhës shqipe dhe gjuha shqipe të jetë me Kushtetutë gjuhë zyrtare. Dhe ajo që nuk pajtohemi me këtë raport është se shqiptarët e Maqedonisë nuk janë minoritet, shqiptarët e Maqedonisë janë populli i dytë shumicë në këtë vend”.

*Autori është kryetar i Lëvizjes BESA

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com