Ky është vendi më i mirë në botë për cilësinë e jetës – AlbMania          

Ky është vendi më i mirë në botë për cilësinë e jetës

 Ky është vendi më i mirë në botë për cilësinë e jetës

As Britania e Madhe apo SHBA-ja, nuk janë në dhjetëshen e parë, ndërsa Norvegjia ka qëndruar në vendin e parë për disa vite.

HDI rendit një vend në varësi të jetëgjatësisë së tij, viteve të pritshme të shkollimit, viteve mesatare të shkollimit si dhe të ardhurave bruto ndërkombëtare (GNI).

Për Norvegjinë, jetëgjatësia e saj është më e larta nga 189 vendet në indeks, me një mesatare prej 82.4 vjet. Ndërkohë, Britania e Madhe ishte 81.3 vjet, dhe SHBA ishte 78.9, transmeton Lajmi.net.

Në vendin e dytë ishte Republika e Irlandës me një jetëgjatësi mesatare prej 82.3. Në vendin e tretë është Zvicra, ndjekur nga Hong Kong, Islanda, Gjermania, Suedia, Australia, Hollanda dhe Danimarka. Mbretëria e Bashkuar erdhi në vendin e 13, ndërsa Shtetet e Bashkuara në të 17-in.