MANASTIRI QYTETI I ALFABETIT TË SHQIPES, QYTET I KONZUJVE DHE GJITHËBALLKANIK

 MANASTIRI QYTETI I ALFABETIT TË SHQIPES, QYTET I KONZUJVE DHE GJITHËBALLKANIK

Mbrëmë u mbajt konferencë shkencore online me temë: “MANASTIRI QYTETI I ALFABETIT TË SHQIPES, QYTET I KONZUJVE DHE GJITHËBALLKANIK”, 01 korrik 2020 në orën 20:00 me përkrahjen e Ministrit për Kulturë të Republikës së Maqedonisë së Veriut z. Hysni Ismaili dhe në prezencën e qarkut diplomatik të Shqiprisë me përfaqësuesin z. Imer Selmani, Konsull nderi në Republikën e Maqedonisë së Veriut si dhe në prani të Këshilltarit z. Valon Krasniqi në Ambasadën e Republikës së Kosovës në Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe Ambasadorit të Republikës së Kosovës në Republikën e Shqipërisë z. Nait Hasani u mbajt🎧VIDEOKONFERENCA SHKENCORE me titull: “MANASTIRI QYTET I ALFABETIT SHQIP, QYTETI I KONZUJVE DHE GJITHËBALLKANIK” në të cilën morën pjesë shkenctarë të shquar nga Maqedonia Veriore, Kosova, Shqipëria, Presheva, Rumania, Amerika me punime ekskluzive duke trajtuar tema të ndryshme për historinë e qytetit të Manastirit që nga viti 1905 deri sot përfshirë edhe tema aktuale të gjendjes diplomatike dhe politike në krahasim me kohën konsullore të qytetit.

ZBATUES: Shoqata Joqeveritare 22 Nëntori

PERKRAHËS: Ministria e Kulturës së Republikës së Maqedonisë së Veriut.