Më 8 janar 1991 u bë konstituimi i parlamentit të parë pluralist shumëpartiak – AlbMania          

Më 8 janar 1991 u bë konstituimi i parlamentit të parë pluralist shumëpartiak

 Më 8 janar 1991 u bë konstituimi i parlamentit të parë pluralist shumëpartiak

Më 8 janar 1991 u bë konstituimi i parlamentit të parë pluralist shumëpartiak (legjislatura e parë) me të cilën iu hap rruga demokracisë kundrejt komunizmit në Maqedoni.
Ishte një datë historike e fillimit të mbarësisë për shqiptarët e RMV-së për t’u çliruar nga komunizmi i egër.
Në këtë përbërje të parë të parlamentit pluralist morrë pjesë 23 deputet shqiptar nga PPD-ja dhe PP.
Këto 23 zëra elaboruan me përkushtim çështjen shqiptare në Maqedoni, përgatitën dokumente, projekte, ligje, propozime me të cilat e njohtuan opinionin e gjerë evropian dhe më gjerë për statusin dhe pozitën e shqiptarëve në Maqedoni.
23 zërat e demokracisë ishin:
1. Nga Tetova:
1.Xheladin Murati, 2.Vebi Xhemaili, 3.Muhamet Halili, 4.Avdi Murtezani, 5.Hamit Aliu dhe 6.Abdurahman Aliti.
2.Nga Shkupi: Eshref Aliu, Naser Ziberi, Naif Mustafa, Shaban Prevalla, Ismet Ramadani, Asllan Selmani, Agim Fazliu.
3.Nga Gostivari: Neim Selmani, Xhelil Tairi, Sejfedin Haruni, Nexhadin Xhaferi, Zudi Emini dhe Ferid Sadiku.
4.Nga Dibra: Gazmend Ajdaraga,
5.Nga Struga: Mersim Pollozhani,
6.Nga Kërçova: Olloman Sulejmani,
7.Nga Kumanova: Hisni Shaqiri, shkruan profesor Xheladin Murati.