Mercedes-Benz shfaq pamjet e makinës së saj futuriste që nuk ka timon – AlbMania          

Mercedes-Benz shfaq pamjet e makinës së saj futuriste që nuk ka timon

 Mercedes-Benz shfaq pamjet e makinës së saj futuriste që nuk ka timon

Në janar, para se pandemia të anulonte shfaqjet automobilistike dhe të detyronte zbulimin e automjeteve të reja për të dalë virtuale, Mercedes-Benz tregoi një koncept të çuditshëm, futuristik në Show Consumer Electronics Show në Las Vegas. Tani, ka disa pamje të makinës që qarkullon nëpër rrugë.

Koncepti quhet Vision AVTR. Ideja prapa automjetit, tha Mercedes, ishte të krijonte një “bashkëveprim krejtësisht të ri midis njeriut, makinës dhe natyrës”.

Në vend të timonit, koncepti ka një “element kontrolli shumëfunksional” në tunelin qendror që drejtuesit operojnë me një dorë. “Duke vendosur dorën në njësinë e kontrollit, pjesa e brendshme merr jetë dhe automjeti njeh shoferin nga rrahjet e zemrës dhe frymëmarrjen e tij”, thuhet në deklaratën e Mercedes.

Mercedes synonte t’i jepte Vision AVTR një dizajn më organik sesa automjetet në rrugë sot, dhe përfshinte 33 “përplasje bionike” në pjesën e pasme të makinës që duken si pjesa e pasme e një zvarraniku.