Mijëra njerëz protestojnë në Greqi kundër rregullimit të pensioneve – AlbMania          

Mijëra njerëz protestojnë në Greqi kundër rregullimit të pensioneve

 Mijëra njerëz protestojnë në Greqi kundër rregullimit të pensioneve

Mijëra protestuan në Greqi të martën kundër një reforme të re të pensioneve, pasi një grevë 24-orëshe paralizoi transportin dhe shërbimet, raportuan AFP.

Rreth 10,000 njerëz demonstruan në kryeqytet kundër reformës, e cila inkurajon një qëndrim më të gjatë në forcën e punës, tha policia.

Aksioni i punës solli transportin publik në Athinë, trenat ndërkombëtarë dhe shërbimet e anijeve të trageteve në një ndalesë.

Nëpunësit civilë gjithashtu u larguan nga puna dhe gazetarët do të fillojnë një ndalesë pune tre-orëshe kundër reformës së pensioneve.

“Ky projektligj është praktikisht vazhdimi i ligjeve (shtrëngimit) të ligjeve të futura në 2010-2019,” tha sindikata e nëpunësve civilë ADEDY.