Ministri i Mbrojtjes: Ukraina po hyn në një fazë të re të luftës – AlbMania      

Ministri i Mbrojtjes: Ukraina po hyn në një fazë të re të luftës

 Ministri i Mbrojtjes: Ukraina po hyn në një fazë të re të luftës

Ministri i Mbrojtjes i Ukrainës, Oleksiy Reznikov ka thënë se vendi po hyn në një fazë të re të luftës.

Reznikov u zotua të armatosë një milion luftëtarë duke përdorur armët dhe pajisjet e reja ushtarake që SHBA dhe vendet e tjera perëndimore i kanë dhuruar vendit gjatë dy javëve të fundit.

Ministri i Mbrojtjes tha se gjatë fillimit të luftës, “vullnetarët ishin jashtëzakonisht ndihmues” dhe falë lëvizshmërisë së tyre ata “zgjidhën shpejt çështjet shumë të ngutshme”.

Reznikov tha se për të fituar, Ukraina “duhet të planifikojë me kujdes burimet dhe të shmangë gabimet” dhe po investon në objektet e prodhimit ukrainas për të “siguruar stabilitetin dhe shpeshtësinë e dërgesave”.

Ai tha se në fund të prillit, ministria e mbrojtjes e Ukrainës po mbështetej në donacione për 50% të jelekëve antiplumb të përdorur në luftime.