Musk ofron mbi 41 miliardë dollarë për ta blerë Twitterin – AlbMania      

Musk ofron mbi 41 miliardë dollarë për ta blerë Twitterin

 Musk ofron mbi 41 miliardë dollarë për ta blerë Twitterin

13 August 2021, Brandenburg, Grünheide: Elon Musk, Tesla CEO, stands at a press event on the grounds of the Tesla Gigafactory. The first vehicles are to roll off the production line in Grünheide near Berlin from the end of 2021. The US company plans to build around 500,000 units of the compact Model 3 and Model Y series here each year. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB (Photo by Patrick Pleul/picture alliance via Getty Images)

Miliarderi Elon Musk ka ofruar 41.39 miliardë dollarë për ta blerë Twiterin, thuhet në dokumentet e rregullatorit të zbuluara të enjten, raporton “Daily Mail”.

Shefi ekzekutiv i Teslas CEO-s, që ka aksione në Twitter, i ka thënë Bordit: “Kam investuar në Twitter pasi besoj në potencialin e tij për të qenë platformë e fjalës së lirë nëpër botë dhe besoj se fjala e lirë është imperativ shoqëror për funksionim të demokracisë. Por, që kur kam bërë investim e kuptoj tash se kompania as nuk do të lulëzojë e as nuk do t’i shërbejë këtij imperativi shoqëror në formën aktuale. Twitteri duhet të transformohet si kompani private. Si rezultat, po ofrojë të blejë 100 për qind të aksioneve të Twitterit për 54.20 dollarë për aksion. Twitteri ka potencial të jashtëzakonshëm. Do ta çkyqi këtë”.