Ndërron jetë ish kryeprokurori publik, Jovan Tërpenoski – AlbMania      

Ndërron jetë ish kryeprokurori publik, Jovan Tërpenoski

 Ndërron jetë ish kryeprokurori publik, Jovan Tërpenoski

Sot ka vdekur Jovan Trpenoski, ish-prokuror publik, avokat dhe sekretar për punë të brendshme. Ai u lind më 23 nëntor 1935 në Ohër, ku kreu shkollën fillore dhe të mesme.

Ka diplomuar në Fakultetin Juridik në Universitetin “Shën Ciril and Metodi” në Shkup në shtator 1959. Pas diplomimit, Trpenoski u punësua në Prokurorinë Publike Komunale në Ohër, ku punoi si prokuror publik themelor deri në vitin 1974.

Nga viti 1974 deri në vitin 1984 ka punuar si prokuror publik i qarkut në Shkup; në vitin 1988 emërohet prokuror publik i Maqedonisë, në gjashtë vitet e ardhshme ishte prokuror publik i Maqedonisë, pas së cilës u bë Sekretar i Punëve të Brendshme në Këshillin Ekzekutiv të udhëhequr nga Gligor Gogoski, post të cilin e mbajti në periudhën 1989-1990.

Në vitin 2002, Trpenoski u bë anëtar i përbërjes së parë të Komisionit për parandalimin e korrupsionit.