Ndikimi i agjërimit në shëndetin e njeriut – AlbMania          

Ndikimi i agjërimit në shëndetin e njeriut

 Ndikimi i agjërimit në shëndetin e njeriut

A ju ndihmon agjërimi të bini në peshë?

Çdo vit, rreth kësaj kohe, dyqanet ju njoftojnë se është koha për të filluar atë traditën e vjetër, të pastrimit, duke pasur shitje të mëdha në produktet e pastrimit për të mbajtur shtëpinë tuaj në formë, raporton “Natural Solutions Magazine”.

Por a keni menduar ndonjëherë të filloni procesin e “pastrimit” me shëndetin tuaj?

Pranvera është një kohë e shkëlqyeshme për të rinovuar dhe freskuar jo vetëm shtëpinë tuaj, por edhe mendjen dhe trupin tuaj.

Agjërimi është rishfaqur kohët e fundit midis shëndetit të vetëdijshëm, si një mënyrë për të rënë në peshë ose për të filluar zakone të reja të shëndetshme të jetës.

Me shumë amerikanë që provojnë forma të ndryshme të agjërimit, mbetet një diskutim i vazhdueshëm nëse është i sigurt, dhe të cilat funksionojnë më së miri. Me të gjitha opsionet që kanë të bëjnë me planet e dietës së agjërimit, konfuzioni mund të çojë në pyetje që përfundimisht i çojnë pacientët në zyrën e mjekut.

Agjërimi i bërë siç duhet mund të bëjë më shumë sesa t’ju ndihmojë të bini peshë. Mund të ketë potencialin për të rritur kohën kur jeni të shëndetshëm ndërsa plakeni, përmirësoni funksionimin e trurit, ose madje ndihmoni disa njerëz të zvogëlojnë faktorët e rrezikut për sëmundje.

Agjërimi ka qenë një pjesë e historisë njerëzore për mijëra vjet, dhe në fakt, agjërimi është ende një pjesë integrale e pesë feve kryesore.

Agjërimi me ndërprerje është bërë forma më e popullarizuar e agjërimit. Në vitet e fundit, agjërimi i ndërprerë, kur nuk hani diku nga 16-48 orë (ose më shumë), ka fituar tërheqje për efektet e tij të jashtëzakonshme. Ai përqendrohet në besimin se ju thjesht zgjidhni kur dhe si të hani kundrejt konsumimit.

Agjërimi me ndërprerje është një stil ngrënieje ku hani brenda një periudhe kohore specifike. Gjatë agjërimit të ndërprerë, një person do të përmbahet nga konsumimi i kalorive gjatë një dite të plotë. Mund të bëhet kudo nga 1 në 3 ditë, jo radhazi në javë.

Kjo metodë ju lejon të hani normalisht 5 ditë në javë. Dy ditët e tjera janë ditët tuaja të agjërimit, megjithëse ende hani, thjesht mbajeni midis 500 dhe 600 kalori. Megjithëse agjërimi i ndërprerë është një mënyrë efektive për të humbur peshë, është më pak një dietë dhe më shumë një zgjedhje e mënyrës së jetesës. /Lajmi.net/