Nga Tetova me protesta masive kërkohet ulja e çmimit të energjisë elektrike – AlbMania          

Nga Tetova me protesta masive kërkohet ulja e çmimit të energjisë elektrike

 Nga Tetova me protesta masive kërkohet ulja e çmimit të energjisë elektrike

Sot qindra qytetarë dolën në sheshin e Tetovës për të protestuar kundër shtrenjtimit të energjisë elektrike nga Komisioni Rregullator për Energjetikë.
Nga Këshilli i protestës kundër shtrenjtimit të çmimit të rrymës deri tek Kuvendi u dhanë afat prej 10 ditëve Kuvendit, Qeverisë, KRRR-së dhe EVN-së që të plotësojnë kërkesat e parashtruara. Përndryshe organizatorët thanë se protesta do të radikalizohet. Protesta e radhës u planifikua për të enjten e ardhshme.
Komisioni Rregullator për Energjetikë (KRRE) para një jave ka publikuar informacionin se do të rritet çmimi i energjisë elektrike në Maqedoni për 7.4% nga çmimi aktual. Sipas KRRE-s çmimi do të rritet si pasojë e humbjeve të mëdha të furnizuesve MEPSO dhe ELEM nga gjendja aktuale me pandeminë COVID-19.