Një ditë pas hapjes së aeroporteve në Maqedoni, më shumë udhëtarë ikën se sa erdhën – AlbMania          

Një ditë pas hapjes së aeroporteve në Maqedoni, më shumë udhëtarë ikën se sa erdhën

 Një ditë pas hapjes së aeroporteve në Maqedoni, më shumë udhëtarë ikën se sa erdhën

Dje pas tre muaj e gjysmë udhëtarët e parë arritën në Maqedoni përmes fluturimeve, duke ndjekur rregullat e reja për udhëtim e që kanë të bëjnë me mbrojtje nga coronavirusi.

Në ditën e parë të punës të Aeroportit ndërkombëtar Shkup arritën 292 udhëtarë dhe ikën 448 persona, ndërsa në Aeroportin e Ohrit arritën 38 persona dhe ikën 144 persona.

Aterimi i parë e bëri aeroplani i ‘Turkish Airlines’ i erdhi nga Stambolli në Shkup dhe solli 104 udhëtarë, ndërsa menjëherë pas atij, ateroi edhe aeroplanin ‘Pegasus Airlines, poashtu nga Stambolli, i cili në Shkup solli 125 udhëtarë.

Fluturime nga Shkupi kishte në Stokholm, Keln dhe Bremen nga kompania ‘Wizzair’.

Ndryshe, në periudhën e mbylljes së aeroporteve, që zgjati nga 19 marsi deri më 30 qershor, kishte 54 fluturime humanitare, prej të cilëve 20 për hyrje në shtet dhe 34 për dalje.