Një fabrikë filloi prodhimin e tjegullave që shërbejnë si strehë zogjsh

 Një fabrikë filloi prodhimin e tjegullave që shërbejnë si strehë zogjsh

Zogjtë kanë tendencë të ndërtojnë foletë në vendet më të papërshtatshme. Rreth gjysma e të gjithë zogjve në botë jetojnë në zona urbane.

Mjerisht, të jetosh në qytete të mëdha nuk është aspak e mirë për ta. Foleja e tyre po shkatërrohet dhe disa njerëz janë thjesht të këqij.

Por, një kompani vendosi të ndihmojë zogjtë, duke u ofruar atyre një strehë të sigurt për të qëndruar. Agjencia holandeze për krijimin e produkteve, bëri tjegulla që mund të përdoren si një shtëpi zogjsh.

Sipas Mahmoud Basic, drejtor rajonal për parqet kombëtare, kompania krijoi dhe shpërndante pllaka pa pagesë.

Disa lloje zogjsh kanë tendencë të grumbullohen në një grup dhe fole së bashku. Sigurimi i disa tjegullave të shpendëve mban zogj të së njëjtës kope së bashku. Foleja siguron një ventilim të mirë dhe parandalon zogjtë të zvarriten nën çati, kështu foleja qëndron e pastër.

Zogjtë mbrohen gjithashtu nga macet dhe grabitqarët e tjerë të rrezikshëm.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com