Nxënësit nesër rikthehen në bankat shkollore – AlbMania      

Nxënësit nesër rikthehen në bankat shkollore

 Nxënësit nesër rikthehen në bankat shkollore

Pas pushimit dimëror trejavësh, nxënësit nesër do të kthehen në bankat shkollore për gjysmëvjetorin e dytë të vitit shkollor  2019/2020.

Mësimi do të vazhdojnë ta ndjekin 270.000 nxënës të shkollave të mesme dhe fillore, mes të cilëve rreth 20.00 filloristë.

Mësimdhënësit vazhdojnë të punojnë me paga më të larta nga janari për 10 për qind, në pajtim me marrëveshjen e arritur midis Sindikatës (SASHK) dhe Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës.

Ndërmarrja për Qarkullim publik njofton se nga dita e nesërme do të vazhdojë orari i rregullt dimëror i cili për shkak se nxënësit ishin në pushim ishte ndërprerë.

Nga kjo ndërmarrje gjithashtu njoftojnë se nga nesër do të vlejnë edhe kartelat pa pagesë për transport publik që shfrytëzohen nga nxënësit e shkollave të mesme.