Parlamenti Evropian me rezolutë të jashtëzakonshme për fillim të negociatave me Shkupin dhe Tiranën

 Parlamenti Evropian me rezolutë të jashtëzakonshme për fillim të negociatave me Shkupin dhe Tiranën

Parlamenti Evropian sot në rend dite në seancë plenare do të duhet të vendos rezolutë të jashtëzakonshme me të cilën përsëri do të kërkoj hapje të bisedimeve për anëtarësim në BE për Maqedoninë dhe Shqipërinë.

Parlamenti Evropian tani më u deklarua se Shkupi dhe Tirana duhet të fillojnë bisedimet paraqasëse me Unionin, ndërsa rezoluta e jashtëzakonshme vjen pasi BE nuk arriti kompromis në samitin e fundit, para se gjithash pas kundërshtimit të Francës.

Rezoluta duhet të jetë në rend dite në seancën në Strasburg, ndërsa debati do të mbahet pasdite. /SHENJA/

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com