Pasqyrimi i Prof. Dr. Arben Taravarit në sytë e një studenti – AlbMania      

Pasqyrimi i Prof. Dr. Arben Taravarit në sytë e një studenti

 Pasqyrimi i Prof. Dr. Arben Taravarit në sytë e një studenti

Fjalët më elokuente janë ata të cilat burojnë nga thellësia e shpirtit e sidomos kur ato dalin për të vetmin qëllim, për të treguar ndjenjën dhe për të përshkruar nderin ndaj një njeriu I cili do mbetet në kujtimet e mia të arta të jetës. Është kënaqësi për mua që mund të shkruaj për njeriun me përplot merita, dhe padyshim për njeriun me ideal dhe me një portret gjithë personalitet dhe me një personalitet gjithë autoritet. Kështu e njoha në hapat e parë drejt rrugëtimit tim si studente. Sa do që nuk e njeh, fjalët miradije për te, të ngjallin kureshtjen për të gjurmuar në biografin dhe sukset e tij. Një njeri me plot merita që me të krenohen jo vetem familja, rrethi, kolegët, studentët por dhe i gjithë kombi shqiptar. Me një autoritet të spikatur fizik, ambicje të palëkundur profesionale, një potencial të brendshëm të fuqishëm dhe një intelekt këmbëngulës e kërkues. Një natyrë sa serioze dhe e veçante në krijimtari aq komod dhe i thjeshtë jashtë saj. Një emër që duhet shkruar me germa të ndritshme dhe të lexohet me rrespekt: Prof. Dr. ARBEN TARAVARI. E rrespektojmë dhe e admirojmë jashtëzakonisht, punën tuaj gjithçka që ju keni arritur dhe vazhdoni të arrini çdo ditë, pasurinë që po krijon për gjeneratat që vijnë më pas.. Ju jeni një burim frymëzimi, veçanërisht për ata të cilët hapërojnë pas juve siç jam edhe unë. Krenohemi me ju dhe me faktin që jeni shqiptar dhe këtë krenari e bart me vete kudo që shkoj. Ju për neve reflektoni si një njeri i jashtëzakonshëm! Talenti dhe perkushtimi juaj ndaj profesionit, ndaj kombit dhe ndaj njerëzve në përgjithësi janë të rralla por është rruga ku ju ecni, forca këmbëngulëse, dhe puna e jashtëzakonshme që ju bën juve legjendar. Ekzistenca e juaj na jep forcë dhe na bën ti ndjekim edhe më tej ëndërrat tona, duke ju pasur shembull juve në natyrën tuaj si qenie më të përsosur ne rruzull. Krenarë për ju sot e për shumë mote thënë me plot bindje: Shkruar me një fond fjalësh sa mund të posedon një studente, por më se reale të brohuritura nga zëri I thellë që brohurit nga brenda. Le ti themi botës që posedojmë PROFESORIN, DOKTORIN mbi gjitha QENIEN më shembullore. Shkrimet tuaja janë pasqyrë e jona, me kënaqësi i shqyrtojmë e sidomos ato për kombin.Vetëm shqiptarët e kanë ndjenjën e së bukurës aq të fuqishme sa e paguajnë me jetën e tyre kënaqësinë për të qenë vetë rrufeja mes atyre furtunave njerëzore të luftës – Mjerimi i shqiptarëve ka qenë në tërë kohërat të kapej pas individëve dhe jo pas ideve… Historia e shqipes është e mbushur fund e krye me prova të tilla të përngjashme. Të përpiqemi me të gjitha forcat tona të shërojmë shqiptarët nga dashuria për individët. – T’i japim botës një provë urtësie, të bëjmë një çap të ri të madh në udhë të qeverimit të shtruar. Një lëvizje popullore dihet ku dhe kur nis, po s’dihet ku dhe kur do të mbarojë. Në të gjitha këto, mbetet një shpresë dhe një ngushëllim: shpresa që populli, po nguli këmbë, më në fund do t’i fitojë të gjitha; ngushëllimi që kriminelët e guvernës sodomiste, shpejt a vonëdo të marrin shpërblimin që meritojnë. Të gjitha këto predikime bëhen më shpresdhënëse kur edin se në epiqendër e kemi personalitetin më të shquar dhe më adekuat që mund të na përfaqësoj në të gjitha sferat. Ju dhe intelekti juaji i pazëvendesueshem të plotëson deshirën për të parë botën me optimizëm. Profesori im, popullin tim e ka kapluar një gjum I thellë ata flasin, por nuk dine se cka thonë, ata veprojnë por nuk e dine se çfarë bëjnë?! E di e bëjnë nga mos dija (por Zoti mos ua falte) zgjedhin njerëz më pa njerëzi për t’i udhëhequr dhe pastaj qahen o Zot çka na gjeti. Profesori im, ata po na vrasin, ata po na burgosin dhe drejtën e lirisë po na e mohojnë, ata arsimin po na e shkatërrojnë dhe shëndetësinë në sëmundje po e shëndërrojnë. Eh, profesori im I nderuar! Kështu po ndodhka kur analfabetët dhe puthadorët ndodhen në krye të Piramidës! Ata, pra, analfabetët në krye të piramidës i zgjedhin të afërmit, shokët, miqtë e familjarët edhe në institucione të tjera. Edhe në shkollë, edhe në spitale e edhe në Universitet! Dhe ata pastaj, shesin diploma sipas nevojës për të afërmit, për shokët, për miqtë dhe familjarët vet! E kështu me radhë! E kështu me radhë deri…?! Deri sa të këputet zullumi! E zullumi këputet duke u trashur!-thotë populli… Vetëm të bashkuar do ja arrim synimeve tona, duke shpresuar të ju kemi juve në dispozicion të epiqendrës me vite rradhazi. Çdo fjale është e pakte, çdo thënie do të jetë e mangët t’ju përshkruaj juve profesor i nderuar. Uroj nga zemra dhe nga shpirti ,që rrugëtimin që keni marrë si në profesion edhe në politikë t’ju prijë suksesi sepse veprat vlerësohen në bazë të punës, e jo në bazë te fjalëve dhe ju jeni veprimtaria më e mire e çdo fjale.

Opinion nga një Studente