Përqafimi i bebeve nga prindërit ndikon në zhvillimin mendor të tyre – AlbMania    
     

Përqafimi i bebeve nga prindërit ndikon në zhvillimin mendor të tyre

 Përqafimi i bebeve nga prindërit ndikon në zhvillimin mendor të tyre

Afërsia fizike e prindërve me beben e tyre ndikon në zhvillimin e inteligjencës së tyre. Një anketim ka zbuluar se sa më shumë që e përqafoni beben, aq më shumë përfiton truri i tij.

Sipas një studimi të publikuar në revistën “Development and Psychopathology”, përqafimet kanë ndikim pozitiv në nivel molekular, përcjell ksp.

Mjedisi i jashtëm dhe lidhja me prindërit ndikon në zhvillimin mendor të fëmijëve.

Një mjedis mund të ndryshojë disa nga efektet negative që kanë ndodhur në shtatzëni në zhvillimin e fëmijëve.

Studimi u bë me mostra të lëkurës së foshnjës, të cilat u përdorën për analizat e metilimit të ADN-së dhe gjenerimit të gjenit.

Gjendja e foshnjës ishte gjithashtu e lidhur ndjeshëm me një komponent kryesor që përbënte 11.9% të ndryshimeve në metilimin e ADN-së me gjenin.

Këto efekte ishin më të dukshme kur krahasuan fëmijët me një stil të sigurt kundrejt një stili të çorganizuar të lidhjes me prindërit dhe më të theksuar tek nënat.

Ky studim ofron prova se lidhja e foshnjave mund të rregullojë disa nga efektet negative të hershme në sjelljen e foshnjës.