Pesë mënyra për të parandaluar në mënyrë natyrale kancerin e lëkurës – AlbMania      

Pesë mënyra për të parandaluar në mënyrë natyrale kancerin e lëkurës

 Pesë mënyra për të parandaluar në mënyrë natyrale kancerin e lëkurës

Numri i njerëzve me kancer të lëkurës është rritur çdo vit dhe Akademia Amerikane e Dermatologjisë raporton se të paktën një në pesë prej nesh tani është në rrezik.

Pini kafe ose çaj

E doni kafen ose çajin? Konsumi i tyre çdo ditë mund të ofrojë mbrojtje të konsiderueshme kundër kancerit të lëkurës, zbulon hulumtimi që përfshinë pothuajse 450,000 njerëz në gazetën e institutit kombëtar të kancerit.

Nuk ju pëlqejnë domatet? Në vend të kësaj, hani një ushqim tjetër të pasur me likopen, shalqirin.

Provoni zinkun

Konsumimi i zinkut në dietën tuaj ditore mund të zvogëlojë shanset tuaja për kancer të lëkurës deri në 46 për qind.

“Drita e diellit që godet lëkurën tuaj mund të shkaktojë formimin e produkteve që dëmtojnë qelizat”, shpjegon dermatologu Chi N. Rosenberg. “Zinku forcon qelizat e lëkurës, duke i mbrojtur ato nga ky sulm”.

Pini kafe ose çaj

E doni kafen ose çajin? Konsumi i tyre çdo ditë mund të ofrojë mbrojtje të konsiderueshme kundër kancerit të lëkurës, zbulon hulumtimi që përfshinë pothuajse 450,000 njerëz në gazetën e institutit kombëtar të kancerit.

Dhe sa më shumë të pini, aq më shumë ul rrezikun, rreziku do të ulet për 30 për qind nëse pini pesë gota në ditë.