Plagosja në diskotekën “Duplex”, suspendohen dy pjesëtarë të Njësisë Speciale të policisë

 Plagosja në diskotekën “Duplex”, suspendohen dy pjesëtarë të Njësisë Speciale të policisë

Veprime të reja janë ndërmarrë sa i përket plagosjes në diskotekën “Duplex” në Prishtinë.

Inspektorati Policor i Kosovës ka bërë të ditur se janë suspenduar dy zyrtarë policorë të Njësive Speciale të policisë.

Në komunikatën për media, është bërë të ditur se suspendimi i G.P dhe I.H do të bëhet deri në përfundimin e hetimeve.

Njoftimi i plotë:

Inspektorati Policor i Kosovës respektivisht Departamenti i Hetimeve lidhur me incidentin që ka ndodhur më 09.11.2019 në diskotekën Duplex në Prishtinë, ka kërkuar informacione nga Policia Kosovës lidhur me veprimet/reagimet apo mos veprimet eventuale nga zyrtarët policorë që janë ndodhur afër vendit të ngjarjes sipas detyrës zyrtare apo edhe jashtë detyrës zyrtare.

Hetuesit e Departamentit të Hetimeve të IPK-së kanë analizuar këto informacione si dhe disa video-incizime që janë siguruar nga kamerat e sigurisë në vendin e incidentit.

Ky rast, bazuar edhe në ligjin të IPK-së është iniciuar sipas detyrës zyrtare (ex officio).

Më 18.11.2019 nga IPK është rekomanduar suspendimi i dy zyrtarëve policorë të Njësive të Specializuara (NJSO – Njësitit Special Operativ) me inicialet G.P dhe I.H deri në përfundim të hetimeve.

Në koordinim me prokurorinë kompetente lënda është duke u hetuar në procedurë të rregullt me dyshimin se është kryer vepra penale “Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar” nga neni 414 i Kodit Penal të Republikës së Kosovës. /Lajmi.net/