Protestë ndaj përmbaruesve “Stop vjedhjeve”, borxhe inekzistente nga bankat – AlbMania    
     

Protestë ndaj përmbaruesve “Stop vjedhjeve”, borxhe inekzistente nga bankat

 Protestë ndaj përmbaruesve “Stop vjedhjeve”, borxhe inekzistente nga bankat

Janë mbledhur përpara Ministrisë së Drejtësisë sepse mendojnë se shteti dhe institucionet shtetërore po u bëjnë padrejtësi.

Shoqata civile “Stop vjedhjeve” protestoi kundër përmbaruesve dhe organeve gjyqësore. Protestuesit kërkojnë që përmbaruesit të punojnë në kuadër të gjykatave, por edhe veting për të gjithë gjykatësit, duke i akuzuar të njëjtit si kriminelë.

“Jetojmë në ferr, në Komedinë Hyjnore të Dante Aligerit, pra bëhet fjalë për krim të rëndë, i cili realizohet përmes përmbarimit të ripërsëritur, përmes urdhërpagesave të ripërsëritura në noteri, edhe pse për një kohë të caktuar, respektivisht disa muaj, kishte moratorium shkaku i pandemisë, ai u vazhdua. Domethënë çdo ditë po më telefonojnë njerëz të cilët janë deri në fyt në borxhe. Pra, bëhet fjalë për urdhërpagesa të fryra për 10 apo 20 fish”, tha Ana Gligorova- “Stop vjedhjeve”

Qytetarët drejtuan edhe ankesa të tjera.

“Dua që në mënyrë të drejtpërdrejtë t’i cek gjykatësit e atëhershëm supremë, të njohur si “gjykatës svarovski”, gjykatës kriminelë, të cilët kishin dy revizione krejtësisht të ndryshme. Revizioni i parë në vitin 2001, e i dyti në 2013-tën, të cilat janë bërë me porosi nga ish-regjimi diktator-zhvatës në krye me Gruevskin, Mijallkovin dhe Llatasin…”, tha Goran Novakovski – “Stop vjedhjeve”. Nga kjo shoqatë qytetare thanë se po paraqiten edhe borxhe nga banka që nuk ekzistojnë./TV21/