Putin e merr në dorë situatën e sulmeve ushtarake, vendos pa pyetur kolonelët dhe oficerët – AlbMania      

Putin e merr në dorë situatën e sulmeve ushtarake, vendos pa pyetur kolonelët dhe oficerët

 Putin e merr në dorë situatën e sulmeve ushtarake, vendos pa pyetur kolonelët dhe oficerët

Presidenti rus Putin dhe shefi i tij ushtarak, gjenerali Valery Gerasimov, besohet se po ndërhyjnë drejtpërdrejt në ofensivën ushtarake të Rusisë në Ukrainë dhe marrin vendime që zakonisht merren nga më shumë oficerë të rinj – sipas një burimi ushtarak perëndimor.

Duke folur në kushte anonimiteti, burimi tha: “Ne mendojmë se Putini dhe Gerasimov janë të përfshirë në vendimmarrje taktike në një nivel që normalisht do të prisnim të merreshin nga një kolonel apo brigadier”.

Burimi ushtarak tha se të dy ishin ata që merrnin vendime për lëvizjet e trupave në Donbas – zona e Ukrainës lindore e cila tani është në fokus të ofensivës ushtarake të Rusisë.

Tashmë ka pasur sugjerime se Presidenti Putin është përfshirë më shumë në drejtimin e përditshëm të fushatës ushtarake, që kur Rusia pësoi pengesa në veri të vendit dhe rreth kryeqytetit Kiev.

Kohët e fundit ka pasur edhe spekulime se shefi ushtarak i Rusisë, gjenerali Gerasimov, mund të jetë lënë mënjanë – së bashku me thashethemet e pabazuara se ai u plagos gjatë vizitës në Donbas disa javë më parë.

Por zyrtari ushtarak perëndimor e bëri të qartë se shefi i shtabit të përgjithshëm të Rusisë po jepte ende urdhra. “Gerasimov është në funksionim,” tha ai.