Remzi Mehmedi: Numri i deputetëve shqiptarë në Kuvendë nuk pasqyron realitetin e trupit votues shqiptarë – AlbMania    
     

Remzi Mehmedi: Numri i deputetëve shqiptarë në Kuvendë nuk pasqyron realitetin e trupit votues shqiptarë

 Remzi Mehmedi: Numri i deputetëve shqiptarë në Kuvendë nuk pasqyron realitetin e trupit votues shqiptarë

Në debatin në “Rruga Drejt” me Arta Tahirin ku u debatua për kodin zgjedhorë në panel me përfaqsues nga BDI -Tahir Hani,nga Aleanca për Shqiptarët Remzi Mehmedi dhe Lëvizja Besa Arijanit Hoxha.

Remzi Mehmedi nga Aleanca për Shqiptarët duke folur për temën në fjalë i ka replikuar Tahir Hanit nga BDI i cili tha se modeli aktual shprehë realitetin e trupit votues konform numrit të deputetëve shqiptarë,nga ana tjetër reagimi i Mehmedit nga Aleanca ka qenë shumë i ashpër duke kundërshtuar këtë konstatim të Tahir Hanit.

Remzi Mehmedi ka thënë: Modeli aktual apsolutisht nuk shprehë realitetin e përfaqsimit të shqiptarëve në Kuvendë,numri i deputetëve shqiptarë nuk korespondon me fuqinë e trupit votues shqiptarë,sepse kemi shumë vendbanime që janë të ndarë në dy zona.