Reshje të mëdha bore, kanadezët bllokohen nëpër shtëpi, hapin tunel për të dalë jashtë (FOTO)

 Reshje të mëdha bore, kanadezët bllokohen nëpër shtëpi, hapin tunel për të dalë jashtë (FOTO)

Reshjet e mëdha të borës kanë bërë që rajoni kanadez Newfoundland të bllokohet dhe të paralizohet jeta në këtë vend.

Mediat lokale raportojnë se autoritet kanë shpallur gjendjen e jashtëzakonshme, kurse sasia e madh e borës kanë “varrosur” veturat, duke u krijuar kështu “mure” të larta të borës, transmeton Telegrafi.

Aeroporti ndërkombëtar Saint John është mbyllur për shkak të kushteve klimatike, kurse ministri i Burimeve Natyrore, Chaymus O’Reagan thotë se prioritet mbetet pastrimi i qytetit.

CP24 raporton se për pastrimin e qytetit nga bora është angazhuar edhe ushtria, kurse përdoruesit e rrjeteve sociale e kanë përshkruar gjendjen si “snoëmageddon”.

Në video shihen se si qytetarët gropojnë për të hapur rrugët me qëllim që të mund të dalin nga shtëpitë e tyre.